عیب یابی سنسور اکسیژن

تست سنسور اکسیژن

تست سنسور اکسیژن با دیاگ و بدون دیاگ

 

در مقالات قبلی با سنسور اکسیژن، نحوه کارکرد، علائم خرابی و انواع آن آشنا شدیم. در این مقاله قصد داریم نحوه تست سنسور اکسیژن شامل : تست سنسور اکسیژن با اهم متر ( بدون دیاگ ) و با دیاگ را بررسی کنیم. لازم به ذکر است که نحوه عیب یابی سنسور اکسیژن نیز یکی دیگر از صدها مبحث دوره تعمیرات ایسیو می باشد که توسط مجموعه پارسیان صنعت خودرو آموزش داده می شود.

 

اثرات خرابی سنسور اکسیژن  

خرابی سنسور اکسیژن در خودرو اثرات منفی زیادی به دنبال خواهد داشت از جمله :

  • افزایش بیش از حد مصرف سوخت ( در بعضی خودروها آزمایشاتی که انجام گرفته است نشان می دهد که خرابی سنسور اکسیژن سبب افزایش 1/3 الی 2 برابری مصرف سوخت می شود ) و خروج دود آبی از اگزوز .
  • سبب لرزش پیوسته و مداوم دور موتور می گردد .
  • سبب خرابی زود هنگام کاتالیست می شود .
  • افزایش چند برابری آلودگی اگزوز

همچنین بخوانید : کشیدن سوکت سنسور اکسیژن

نکته :

در بعضی از خودروها از دو سنسور اکسیژن در مسیر دود خروجی از موتور استفاده می کنند ، مانند : زانتیا ، پژو 206 ( تیپ 5 و 6 و … ) که یکی از سنسورهای اکسیژن قبل از کاتالیست ( سنسور اکسیژن بالادست ) معمولا روی مانیفولد دود و دیگری بعد از کاتالیست ( سنسور اکسیژن پائین دست ) قرار می گیرند که سنسور اکسیژن دومی ( پائین دست ) جهت کنترل عملکرد کاتالیست مورد استفاده قرار گرفته است .

همچنین ببینید : خرید داینو

عیب یابی سنسور اکسیژن بالادست و پایین دست

عیب یابی سنسور اکسیژن

 

الف – تست سنسور اکسیژن با دیاگ

در صورت خرابی سنسور اکسیژن ، خطای این سنسور در حافظه کنترل الکترونیکی ( ایسیو ) ثبت شده و سبب روشن شدن لامپ عیب یاب در صفحه داشبورد می گردد که ابتدا خطا را پاک کرده و سپس به تجزیه و تحلیل پارامترهای مربوط به سنسور اکسیژن می پردازیم. معمولا کد خطاهایی نظیر P0150 یا P0160 کدهایی هستند که مربوط به خرابی سنسور اکسیژن می باشد.

نکته : در صورت خرابی سنسور اکسیژن ، ولتاژ ارسالی سنسور اکسیژن به واحد کنترل الکترونیکی در قسمت پارامترهای دستگاه عیب یاب روی 449 یا 459 میلی ولت ثابت مانده و یا روی یک عدد دیگری ثابت مانده و تغییر نمی کند . و در حالت سالم بودن سنسور اکسیژن و درست عمل کردن آن ولتاژ ارسال سنسور اکسیژن به واحد کنترل الکترونیکی بین 50 میلی ولت الی 900 میلی ولت دائم در حال تغییر است . 

 

ب – تست سنسور اکسیژن بدون دیاگ | تست سنسور اکسیژن با اهم متر یا مولتی متر

1.آزمایش خود سنسور اکسیژن 

ابتدا کلید یا سلکتور دستگاه مولتی متر را روی ولت متر DC قرار داده و سیم های مشکی و قرمز را در محل مربوطه قرار داده و دو سر سیم مشکی و قرمز را به پایه های 3 و 4 سنسور اکسیژن متصل کرده و ولتاژ خروجی سنسور با توجه به دود خروجی موتور را اندازه گرفته و یادداشت کنید . چنانچه ولتاژ خروجی سنسور اکسیژن در حالت غلیظ یا رقیق بودن دود ثابت بماند و تغییری نکند ، سنسور معیوب بوده و باید تعویض گردد .

 

همچنین ببینید : فیلم آموزش تعویض سنسور اکسیژن  !

 

2.آزمایش گرمکن سنسور اکسیژن

ابتدا کلید یا سلکتور دستگاه مولتی متر را روی قسمت اهم متر قرار داده و سیم های مشکی و قرمز را در محل های مربوطه قرار داده و دو سر سیم مشکی و قرمز را به پایه های 1 و 2 سنسور اکسیژن متصل کرده و میزان مقاومت گرمکن را در دماهای مختلف اندازه گیری کرده و با جدول استاندارد مربوطه مقایسه نمایید . در صورت داشتن اختلاف زیاد و یا عدم تغییر مقاومت در دماهای مختلف ، گرمکن سنسور اکسیژن معیوب بوده و باید تعویض گردد .

توجه : مقاومت گرمکن در دمای حدود 25 درجه سانتیگراد برابر 3 اهم بوده و از نوع مقاومت PTC می باشد .

 


آموزش تعمیرات ایسیو

دوره تعمیرات ایسیو در 16 روز ( 10 روز تئوری – 6 روز عملی ) | آموزش کامل تعمیرات سخت افزاری و نرم افزاری ایسیو های بوش ، زیمنس ، ساژم ، والئو و … | برای دریافت مشاوره ” رایگان ” روی لینک زیر کلیک کنید و یا فرم انتهای صفحه را پر نمایید

ثبت نام

ثبت نام دوره های آموزشی ایسیو و الکترونیک خودرو

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up