عیب یابی سنسور ناک یا کوبش

روش تست ناک سنسور

 

اثرات خرابی سنسور ناک

در صورت خرابی سنسور ناک ، ایجاد کوبش در اثر عوامل خودسوزی افزایش یافته و بنابراین احتمال اثر منفی در موتور مانند : خرد شدن پیستونها و غیره بوجود می آید و همیشه در موقع ایجاد کوبش در موتور ، صدای کوبیدن پیستونها افزایش یافته و باعث ایجاد لرزش در موتور می گردد و موتور منظم کار نمی کند و به خصوص در مواقعی که ایجاد این حالت باعث تشدید حالت کوبش در موتور می گردد مانند ، دادن دنده مرده به خودرو در حرکت است . که در این حالت به علت خرابی سنسور ناک ، سبب افزایش احتمال خرد شدن پیستون و … در موتور وجود دارد.

 

نحوه عیب یابی سنسور ناک

 

الف – روش تست سنسور ناک با استفاده از دستگاه عیب یاب ( دیاگ )

در صورت خرابی سنسور ناک ، خطای این سنسور در قسمت خواندن عیوب در دستگاه عیب یاب مشاهده می شود و در خیلی مواقع خرابی این سنسور سبب روشن شدن لامپ عیب یاب در صفحه اشبورد می گردد . در قسمت پاک کردن خطاها ، در دستگاه عیب یاب ، خطای این سنسور را پاک می کنیم .

نکته :

در بعضی از خودروهای انژکتوری دیده شده است که با پاک کردن خطای این سنسور مجددا این خطا ظاهر شده و دوباره لامپ عیب یاب روشن می شود . بررسی هایی که در خودروهای مختلف شده ، نشان می دهد که یک یا چند دلیل زیر می تواند سبب این کار شود .

دلایل : 

  • در بعضی از خودروها سنسور ناک در واحد کنترل الکترونیکی فعال شده ولی خود سنسور نصب نشده است و یا خود سنسور نصب شده بلکه سوکت این سنسور روی سنسور وصل نشده است و یا اصلا سیم کشی بکار رفته از نوع سنسور ناک نیست و …

بنابراین در این حالتهای بیان شده ، سبب روشن ماندن لامپ عیب یاب ( دیاگ ) و خطای این سنسور در حافظه واحد کنترل الکترونیکی ( ایسیو ) می گردد که برای یرطرف شدن این عیب باید موارد گفته شده برطرف گردد .

  • و در بعضی از خودروها مشاهده شده که موارد بیان شده در مرحله قبل نبوده یعنی کلیه موارد گفته شده در مرحله قبل سالم بوده و هیچ مشکلی وجود ندارد . اما لامپ عیب یاب روشن شده و خطای این سنسور در حافظه واحد کنترل الکترونیک ( ایسیو ) ثبت شده است . علت این عیب با بررسی هایی که شده نشان می دهد که در یک بخش از سخت افزار واحد کنترل الکترونیکی ( ecu ) مشکلی بوجود آمده است ( IC مربوطه ) که برای بر طرف کردن این عیب یا باید IC مربوطه را در داخل واحد کنترل الکترونیکی ( ای سی یو ) و یا خود واحد کنترل الکترونیکی را تعویض کرد.

 

ب – روش تست سنسور ناک با استفاده از دستگاه مولتی متر ( قسمت ولت متر ) :

ابتدا کلید یا سلکتور دستگاه مولتی متر را روی قسمت ولت متر ( DC ) قرار داده و سپس دو سیم مشکی و قرمز را در محل مربوطه قرار داده و دو سر این سیم مشکی و قرمز را به دو پایه سنسور ناک متصل کرده و با ایجاد فرکانس های مختلف ( ضربه ) ولتاژ خروجی را اندازه گیری و یادداشت کنید و با جدول استاندارد مربوطه مقایشه نمایید . در صورت داشتن اختلاف زیاد و یا عدم تغییر در اثر ضربه ، سنسور معیوب بوده و باید تعویض گردد .

نکته : سنسورهایی که تست ولتاژی دارند از جمله سنسور ناک توصیه می شود که روی خودرو تست کنید.

تست ناک سنسور با مولتی متر

 

آموزش تعمیرات ایسیو

دوره تعمیرات ایسیو پارسیان صنعت خودرو در 16 روز ( 10 روز تئوری – 6 روز عملی ) | آموزش کامل تعمیرات سخت افزاری و نرم افزاری ایسیو های بوش ، زیمنس ، ساژم ، والئو و … | برای دریافت مشاوره ” رایگان ” روی لینک زیر کلیک کنید و یا فرم انتهای صفحه را پر نمایید

ثبت نام

ثبت نام دوره های آموزشی ایسیو و الکترونیک خودرو
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

 

همچنین خواندن مقالات زیر توصیه می شود : 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up