علت ناک زدن موتور خودرو چیست

علت ناک زدن موتور خودرو چیست؟

صدای ناک زدن را می‌توان یکی از رایج‌ترین صدای موتور خودرو به شمار آورد. به طور کلی می‌توان گفت در شرایطی که دور موتور خودرو، پایین باشد و خودروی شما در حالت دنده سبک قرار گرفته باشد با فشار دادن پدال گاز، صدای ناک ناک کردن را از خودروی خود می‌شنوید. این صدا گاهی شبیه به صدای ضربه و تق تق کردن است. این صدا نشان می‌دهد که نوعی مشکل مکانیکی در موتور خودروی شما به وجود آمده است. ناک زدن، در بسیاری از مواقع با عنوان صدای پینگینگ نیز توصیف می‌شود.

این اشکال، در صورت تشخیص به موقع، قابل حل شدن است. در این زمینه، چند علت اساسی وجود دارد که در صورت برطرف نشدن، به مشکلات بزرگی منجر می‌شود. بنابراین باید به موقع نسبت به رفع آن عیب، اقدام شود تا از بروز آسیب‌های بزرگ‌تر به موتور خودرو، جلوگیری به عمل آید. در ادامه به بیان برخی از علل اساسی در به وجود آمدن و بروز مشکل ناک زدن در موتور خودرو خواهیم پرداخت.


دوره تخصصی تعمیرات ایسیو

اگر علاقمند به گذراندن دوره ایسیو در آموزشگاه تعمیرات ECU پارسیان صنعت خودرو هستید ، می توانید با شماره های 09120732297 یا 02166363082 تماس بگیرید و یا فرم انتهای این مطلب را پر کنید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند . 


سوخت نامناسب

اگر برای خودروی خود از سوختی استفاده می‌کنید که میزان اکتان آن خیلی پایین است احتمال ناک زدن خودرو شما افزایش قابل ملاحظه‌ای پیدا می‌کند. به طور کلی می‌توان گفت، درجه بندی اکتان، بر مبنای اندازه‌گیری توان نوع سوخت خودرو در برابر انفجار و مخلوط سوخت و هوا در موتور خودرو است. بنابراین احتراق سوخت نامناسب باعث می‌شود تا صدای ناک در خودرو به گوش برسد. بنابر این عامل لازم است حتما از بنزین با درجه سوخت اکتان بالاتر استفاده کنید تا مشکل ناک زدن موتور بر طرف شود.

رسوب کربن بر دیواره‌های سیلندر

یکی دیگر از دلائل اصلی به وجود آمدن ناک در موتور خودرو، رسوب کردن کربن بر دیواره‌های سیلندر و انباشته شدن آن است. بنابراین لازم است حتما خودروها از مواد تمیز کننده کربن استفاده نمایند تا از این طریق از به وجود آمدن رسوبات کربنی در این بخش‌ها جلوگیری به عمل آورند.

به طور کلی لازم به ذکر است که در مواقعی که سوخت با اکسیژن ترکیب می‌شود و سپس مشتعل می‌گردد و از آنجا که بنزین و دیزل از مولکول‌های کربنی متعددی تشکیل شده‌اند، باقی مانده کربن بر دیواره‌های سیلندرها و یا شمع‌ها در فرایند احترق، ایجاد می‌شوند و به ناک زدن موتور خودرو منجر می‌گردند. تولید بیش از اندازه کربن هم‌چنین می‌تواند باعث بروز مشکلاتی در زمینه احتراق خودرو شود و به سیلندرهای آن نیز آسیب برساند. این رسوبات می‌توانند فضای مهم سیلندر را اشغال نمایند که برای کارکردهای عادی موتور خودرو و مخلوط کردن سوخت و هوا مورد نیاز است. در بسیاری از مواقع، با استفاده از پاک کننده مخصوص سوخت برای تمیز کردن رسوبات کربن، می‌توان این مشکلات را برطرف نمود.


دوره تخصصی گیربکس اتوماتیک

اگر علاقمند به گذراندن دوره گیربکس اتوماتیک در آموزشگاه تعمیر گیربکس اتوماتیک پارسیان صنعت خودرو هستید ، می توانید با شماره های 09120732297 یا 02166363082 تماس بگیرید .


عدم استفاده از شمع مناسب و یا تنظیم نکردن دهانه آن

یکی از دلائل اساسی ناک زدن موتور خودرو، استفاده از شمع نامناسب است. بنابر این عامل، در مواقعی که از هر گونه شمع غیر از آنچه که کارخانه سازنده خودرو، توصیه کرده است استفاده شود امکان ناک زدن موتور، وجود دارد. لازم به ذکر است که هر نوع از شمع‌ها، درجه حرارتی خصوص به خود را دارند. بدین معنا که هر یک از انواع این قطعات، قادرند مقدار قابل توجه و میزان مشخصی از گرما را از محفظه احتراق خودرو خارج گردانند.

بنابراین استفاده از شمع اشتباهی و نادرست، می‌تواند به اختلال عملکرد این قطعات، منجر گردد. از طرف دیگر مشکل ناک زدن خودرو، در شرایطی که دهانه و یا گپ شمع، به درستی تنظیم نشده باشد نیز روی می‌دهد. گپ شمع، نام مکانی است که در آن، شمع می‌تواند مخلوط سوخت و هوا را مشتعل گرداند. باریک بودن این محل می‌تواند موجب شود تا شمع برای انجام عملکردش ضعیف شود. از طرف دیگر گشاد بودن این دهانه نیز می‌تواند عملکرد شمع را برای انجام احتراق کامل، متوقف کند. بنابراین می‌توان با تعویض شمع‌های نامناسب، قدرت و کارایی اتومبیل را تامین نمود. به طور کلی شمع‌ها دارای میزانی عمر مفید هستند و در صورت معیوب شدن این قطعات، افت قدرت موتور خودرو و مصرف بیشتر سوخت روی می‌دهد. بنابراین لازم است حتما این ابزار به موقع،  با قطعاتی تازه، جایگزین شوند.


دوره تخصصی ریمپ ایسیو

اگر علاقمند به گذراندن دوره ریمپ ایسیو در آموزشگاه ریمپ ECU پارسیان صنعت PSKECU هستید ، می توانید با شماره های 09120732297 یا 02166363082 تماس بگیرید و یا فرم انتهای این مطلب را پر کنید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند . 


فرسودگی یاتاقان‌ها

همان‌طور که می‌دانیم زمانی که پیستون‌ها در موتور خودرو به سمت بالا و یا پایین حرکت می‌کنند موجب می‌شوند تا میل لنگ نیز به چرخش در آید. در نهایت و پس از انجام این کار، نیروی ایجاد شده به چرخ‌های خودرو ارسال خواهند شد. در حقیقت لازم به ذکر است که یاتاقان‌های میله موجب می‌شوند تا حرکت پیستون‌ها به راحتی انجام شود. این ابزار و قطعات، به مرور زمان، فرسوده و یا ساییده و خراب می‌شوند و یا حتی این امکان وجود دارد که از موقعیت محوری و اصلی خود خارج گردند.

علت ناک زدن موتور خودرو چیست

زمانی که یاتاقان‌ها خراب و یا ساییده می‌شوند، موجب می‌شود که پیستون‌ها در برابر میل لنگ، صدایی شبیه به صدای تق تق ایجاد کنند. این صدا، صدایی شبیه به ناک زدن موتور خودرو است. لازم است ذکر شود که پس از نابود شدن یاتاقان خودرو و پس از صرف زمانی بسیار کوتاه، بلبرینگ خود را به میل لنگ و دیگر میله‌های اتصال در اطراف میل لنگ، می‌رساند و به آن‌ها متصل می‌شود.

برطرف کردن این مشکل، نیازمند به کارگیری یک یاتاقان جدید برای خودروی شما است و یا اینکه لازم است پیستون و یا میل لنگ‌های خودرو، تعمیر و یا تعویض شوند. به طور کلی لازم به ذکر است که این مشکل به طور معمول، می‌تواند در مواقعی روی دهد که روغن به اندازه کافی در موتور خودرو وجود نداشته باشد. هر چند می‌توان گفت ساییدگی یاتاقان و یا فرسوده شدن این قطعه، ممکن است به طور کاملا طبیعی و پس از طی مسافت 100 هزار کیلومتر برای خودرو اتفاق بیفتد.


تعمیرگاه تخصصی کامپیوتر خودرو

اگر نیاز به تعمیرگاه ای سی یو داشتید ، می توانید با شماره های 09101463584 یا 02166363082 تماس بگیرید .


روغن موتور خودرو

یکی دیگر از دلائل ناک زدن موتور خودرو، روغن موتور آن است. در این زمینه لازم است بدانید که روغن موتور خودرو پس از گذشت مدتی، خاصیت و میزان کارایی خود را از دست می‌دهد. بنابراین لازم است حتما در زمانی مشخص، نسبت به تعویض آن اقدام شود. اگر سیلندر خودرو به درستی و به میزان کافی، روغن کاری نشود صدای ناک از خودرو به گوش می‌رسد و این مشکل مکانیکی، برای موتور خودرو، ایجاد خواهد شد.


ثبت نام

ثبت نام دوره های آموزشی ایسیو و الکترونیک خودرو
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up