علائم خرابی سنسور کیلومتر خودرو

نشانه های خرابی سنسور کیلومتر (سرعت) خودرو

 

خرابی سنسور کیلومتر خودرو از جمله مهمترین دغدغه های رانندگان به شمار می رود. از حسگرهای متنوعی به منظور بهبود و تسهیل عملکرد خودروهای مدرن در تولید استفاده شده است. از جمله مهمترین وظایف این حسگرها، جمع آوری عملکرد اطلاعات مربوط به قسمت های مختلف خودرو می باشد. یکی از مهمترین حسگرهای به کار رفته در تولید خودروهای مدرن امروزی، سنسور سرعت یا کیلومتر است.

از جمله مهمترین وظایف این سنسور می توان به بررسی سرعت لاستیک زمانی که خودرو حرکت می کند، اشاره نمود. عملکرد این سنسور از طریق حرکت چرخ و میل لنگ می باشد که پالس های ایجاد شده ناشی از آنها توسط ایسیو خودرو ثبت می شوند. دلایل مختلفی وجود دارند که می توانند در خرابی سنسور سرعت یا کیلومتر خودرو دخیل باشند. در ادامه به مهمترین دلایل خرابی این سنسور در خودرو می پردازیم.

برخی اوقات ممکن است سنسور کیلومتر خراب نباشد و مشکلاتی در ایسیو خودرو منجر به ایراد در این سنسور گردد. برای اطلاعات بیشتر روی لینک روبرو کلیک کنید و با کارشناسان ما تماس بگیرید >>> تعمیر ECU

خرابی سنسور سرعت (کیلومتر) خودرو

سنسور سرعت خودرو چیست و چه وظیفه ای دارد؟

قبل از اینکه بخواهیم در رابطه با خرابی سنسور سرعت خودرو بدانیم، بهتر است با وظایف و عملکرد این قطعه آشنایی داشته باشیم. سنسور سرعت خودرو (Vehicle Speed Sensor)، یک قطعه الکترونیکی است که در خودروها استفاده می‌شود تا سرعت حرکت را اندازه‌گیری کند. وظیفه اصلی این سنسور، تبدیل حرکت مکانیکی خودرو به اطلاعات مرتبط با سرعت است. سنسور سرعت عموما در جعبه دنده (گیربکس) قرار می‌گیرد و با استفاده از مکانیزم‌های مختلف، سرعت خودرو را اندازه‌گیری می‌کند. اطلاعاتی که توسط سنسور سرعت خودرو به دست می‌آید به سیستم‌های مختلف خودرو از جمله واحد کنترل موتور (ECU – Engine Control Unit) ارسال می شود. سیستم‌های مختلف خودرو می‌توانند از این اطلاعات به منظور عملکرد بهتر خودرو استفاده کنند.

آشنایی با مهمترین علائم خرابی سنسور سرعت خودرو

آشنایی با فرایند عملکرد سنسور کیلومتر خودرو

سنسور سرعت نقش مهمی را در کنترل و عملکرد بهینه خودرو ایفا می کند. از اطلاعات به دست آمده توسط این سنسور می توان در کنترل عملکرد سیستم‌های مختلف خودرو استفاده نمود. سنسور سرعت با اندازه‌گیری چرخش چرخ‌ها و میل‌لنگ‌ها، می تواند سرعت را تشخیص ‌دهد. برای این منظور، سنسور معمولا از یک تولید کننده پالس استفاده می‌کند که در هر چرخش کامل یا هر پالس، یک سیگنال الکتریکی ایجاد می شود. تعداد پالس‌ها در یک بازه زمانی مشخص، نشان‌دهنده سرعت چرخ می باشند. پالس‌های تولید شده توسط سنسور سرعت به واحد کنترل الکترونیکی (ایسیو) خودرو ارسال می‌شوند. این اطلاعات به صورت سیگنال الکتریکی از طریق سیم‌ها یا شبکه‌های ارتباطی به ایسیو منتقل می‌شوند.

ایسیو با تحلیل تعداد پالس‌ها در یک بازه زمانی مشخص، سرعت خودرو را محاسبه می‌کند. با توجه به تعداد پالس‌ها و زمان تغییر آنها، سرعت خودرو به صورت عددی تعیین می‌شود. ایسیو همچنین می‌تواند از الگوریتم‌ها و پارامترهای دیگر نیز به منظور بهبود تنظیمات سرعت خودرو استفاده کند.

همچنین بخوانید : تست سیم کشی سنسور کیلومتر

مهمترین علائم خرابی سنسور کیلومتر خودرو

خرابی سنسور سرعت خودرو می تواند به دلایل مختلف رخ دهد. در صورتی که سنسور سرعت خراب باشد یا به طور نامناسب عمل کند، ممکن است عملکرد خودرو را تحت تاثیر قرار دهد. از جمله مهمترین دلایل خرابی سنسور کیلومتر خودرو می توان به موارد زیر اشاره نمود:

 

1- نمایش نادرست سرعت خودرو

یکی از مهمترین علائم خرابی سنسور سرعت، نمایش نادرست عدد در قسمت سرعت سنج خودرو می باشد. به عنوان مثال سرعت ‌سنج ممکن است صفر یا عدد بسیار بالا یا پایین را نشان دهد، حتی در صورتی که خودرو در حال حرکت است.

نکات مهمی که باید در رابطه با خرابی سنسور سرعت خودرو بدانید

2- عدم کارکرد سیستم تعویض دنده

سنسور سرعت می تواند نقش مهمی را در تعویض دنده خودرو ایفا کند. اگر سنسور خراب شود، ممکن است عملکرد سیستم تعویض دنده تحت تاثیر قرار گیرد.

 

3- عملکرد نامنظم موتور

از جمله مهمترین وظایف سنسور سرعت خودرو، کمک به ایسیو به منظور تنظیم اصولی دور موتور می باشد.  در صورت خرابی سنسور، ایسیو نمی‌تواند سرعت موتور را به طور دقیق تشخیص دهد و از این رو باعث عملکرد نامنظم موتور می شود. این امر می تواند باعث افزایش مصرف سوخت و یا حتی ایجاد تغییرات در صدای موتور شود.

 

4- عملکرد غیر اصولی سیستم کنترل پایداری خودرو

سنسور سرعت خودرو در تنظیم سیستم کنترل پایداری خودرو نقش مهمی را ایفا می کند. خرابی سنسور سرعت می‌تواند در تحلیل و کنترل سرعت و حتی نحوه حرکت خودرو توسط سیستم کنترل پایداری تاثیر منفی داشته باشد. در صورتی که مشکوک به خرابی سنسور سرعت خودروی خود هستید، حتما به یک تکنسین ماهر در این زمینه مراجعه نمایید.

 

5- روشن شدن چراغ خطا ( چراغ چک )

در صورت خرابی این قطعه، ممکن است در برخی از خودروها چراغ خطای مرتبط با سیستم سنسور سرعت در صفحه داشبورد روشن شود. البته خرابی سنسور سرعت خودرو می تواند دلایل دیگری نیز داشته باشد. در اینجا ما تنها به تعدادی از فاکتورهای تاثیرگذار بر خرابی سنسور حرکت خودرو اشاره کرده ایم. در صورت بروز هرگونه خرابی در این رابطه نیاز است که به یک تعمیرکار مجرب جهت رفع مشکل مراجعه نمایید.

همچنین بخوانید : دلایل روشن شدن چراغ چک

چه علائم دیگری در رابطه با خرابی سنسور سرعت خودرو وجود دارند؟

علاوه بر موارد فوق، علائم دیگری نیز وجود دارند که می توانند نشان دهنده خرابی سنسور سرعت خودرو باشند. از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • دنده ماشین، خوب جا نمی افتد. به عبارتی می توان گفت که خودرو به هنگام تعویض دنده کله می زند.
  • به هنگام رانندگی مخصوصا عبور از سربالایی ها، ماشین عملکرد نامناسبی دارد و به اصطلاح ریپ می زند.
  • ماشین به طور ناگهانی خاموش می شود. این مورد به ویژه به هنگام ترمز گرفتن اتفاق می افتد.
  • چراغ چک موتور (سیستم ترمز ضد قفل) روشن می شود.

 

آیا رانندگی کردن با سنسور کیلومتر خراب مجاز است؟

رانندگی کردن با سنسور کیلومتر خراب به هیچ عنوان مجاز نیست. بدون استفاده از سنسور سرعت نمی توانید به اطلاعات مهم از جمله سرعت خودروی خود دست یابید. این امر در طولانی مدت می تواند هم باعث خرابی گیربکس خودرو شود و هم امنیت راننده را به هنگام رانندگی به خطر بیندازد. در صورت بروز هرگونه مشکل در این رابطه حتما نیاز است که به یک تعمیرگاه مجاز مراجعه نمایید. جالب است بدانید که با وجود سنسور سرعت خراب امکان رانندگی وجود دارد، اما اگر این کار را انجام ندهید طول عمر استفاده از خودروی خود را افزایش خواهید داد. زیرا خرابی سنسور سرعت (کیلومتر) می تواند بر عملکرد بهینه خودرو تاثیر منفی داشته باشد.

دوره های آموزشی پارسیان صنعت خودرو

یکی از مواردی که در دوره تعمیرات ایسیو و بردهای الکترونیکی خودرو به هنرجویان آموزش داده می شود، مبحث آشنایی با سنسورها و نحوه تست و عیب یابی آنها می باشد. اگر علاقمند به شرکت در این دوره هستید، روی لینک زیر کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up