آشنایی با نود CCN

نود CCN خودرو چیست؟ + علائم خرابی آن

 

نود CCN از جمله مهمترین اجزای سیستم مالتی پلکس (Multiplex) خودرو به شمار می رود. سیستم مالتی پلکس در واقع نوعی فناوری است که از قابلیت برقراری ارتباطات چندگانه بین اجزای مختلف خودرو برخوردار می باشد. از این فناوری در خودروهای مدرن استفاده می‌شود. این سیستم، امکان ارتباط همزمان و تبادل اطلاعات بین قسمت های مختلف خودرو را بر عهده دارد. در خودروهای مدرن، بسیاری از سیستم‌ها از جمله سیستم ترمز ABS، سیستم کنترل پایداری ESP، سیستم روشنایی، سیستم صوتی، مانیتورها و سایر اجزا از طریق سیم‌کشی به یک شبکه مالتی پلکس متصل می‌شوند. این شبکه مالتی پلکس ارتباط بین این اجزا را فراهم و امکان تبادل اطلاعات را بین اجزای مختلف خودرو تسهیل می کند.

نود CCN خودرو چیست

از طریق سیم‌کشی و کابل‌های مالتی پلکس، اطلاعات و دستورات بین اجزای مختلف خودرو ارسال می‌شوند. به عنوان مثال، وقتی که راننده جهت گرفتن دسته ترمز خودرو اقدام می کند، اطلاعات از طریق سنسورهای ترمز به واحد کنترل ABS ارسال می‌شوند. این امر باعث خواهد شد تا سیستم ترمز خودرو به طور مناسب عمل کند. همچنین تبادل اطلاعات مربوط به سرعت خودرو، دمای موتور و سیستم هشدار با سایر اجزای خودرو از طریق شبکه مالتی پلکس انجام می شود. استفاده از سیستم مالتی پلکس منجر به بهبود عملکرد و کارایی خودرو می شود. طراحی این سیستم به نحوی است که امکان تشخیص و عیب‌یابی سریع خودرو را از طریق کامپیوترها و نرم‌افزارهای تخصصی نیز به راحتی فراهم می‌کند.

اگر یونیت یا نود CCN خودروی شما دچار خرابی شده روی لینک روبرو کلیک کنید >>> تعمیر CCN مالتی پلکس

 

آشنایی با وظایف نود CCN و نقش آن در عملکرد خودرو

نود CCN در واقع همان مرکز کنترل خودرو می باشد که بر روی خودروهای مدرن نصب می‌شود. در خودروهای مدرن، سیستم کنترل مرکزی به نام نود وجود دارد که بخشی از مهمترین اجزای الکترونیکی خودرو به شمار می رود. مسئولیت برقراری ارتباط و رد و بدل کردن اطلاعات بین اجزای مختلف خودرو بر عهده سیستم کنترل مرکزی خودرو می باشد. این نودها نقش مهمی در عملکرد و کنترل اجزای مختلف خودرو از جمله سیستم‌های ایمنی خودرو را برعهده دارند.

آشنایی با وظایف نود CCN و نقش آن در عملکرد خودرو

نود CCN می‌تواند بستری به منظور برقراری ارتباط بین سنسورها، کنترلرها، واحدهای الکترونیکی و سایر اجزای مختلف خودرو را فراهم کند. نودها اطلاعات را از سنسورها دریافت و به کنترلرها منتقل می‌کنند. این امر باعث می شود تا عملکرد و کارایی خودرو بهبود یابد. به عنوان مثال، نود CCN می‌تواند اطلاعات مربوط به سیستم‌های ترمز، سیستم‌های ایمنی را جمع آوری و به بخش‌های مربوطه ارسال کند.

استفاده از نود CCN و سایر سیستم‌ های کنترل مرکزی باعث بهبود عملکرد، کارایی و ایمنی خودرو می شوند.  این سیستم مرکزی با تبادل و برقراری اطلاعات بین اجزای مختلف، قادر به کنترل بهینه عملکرد خودرو در شرایط مختلف و حتی جلوگیری از وقوع حوادث می‌شود. به طور کلی، نود CCN و سایر سیستم‌ های کنترل مرکزی در خودروهای مدرن از توانایی‌های عملکردی بسیار بالایی برخوردار می باشند. استفاده از این تکنولوژی به منظور بهبود عملکرد، کارایی و ایمنی در خودروهای مدرن ضرورت بسیار زیادی دارد.

 

آشنایی با مهمترین کاربردهای نود CCN در خودرو

از جمله مهمترین کاربردهای نود CCN در خودرو می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • یکی از کاربردهای مهم نود CCN در خودرو، کنترل و مدیریت سیستم‌های مرتبط با رانندگی خودکار است. این نود قادر به تشخیص و تفسیر اطلاعات حسگرهای متنوع از جمله رادار و دوربین‌های خودرو می باشد. این نود می تواند در حفظ ایمنی و کارایی بهتر خودروهای هوشمند نقش بسزایی را ایفا کند.
  • نود CCN به نحوی طراحی شده است که قادر به تشخیص و تحلیل عملکرد غیر اصولی ترمز می باشد. کنترل و مدیریت سیستم‌های هشدار و ایمنی خودرو از جمله سیستم‌های ترمز ضد قفل (ABS) و سیستم کنترل پایداری (ESP) بر عهده این نود است.
  • یکی دیگر از مهمترین وظایف نود CCN در کنترل و مدیریت سیستم موقعیت یابی جغرافیایی (GPS) و سیستم‌های سنسور خودرو می باشد. با استفاده از این سیستم کنترل مرکزی، راننده می تواند مسیرها را به راحتی تشخیص دهد. همچنین در رابطه با ترافیک و مسیرهای جایگزین جهت رانندگی آسان، اطلاعات کاملی را کسب نماید.
  • یکی دیگر از مهمترین وظایف نود CCN خودرو در رابطه با کنترل و مدیریت سیستم های ارتباطی و اطلاعاتی می باشد. سیستم کنترل مرکزی خودرو قادر به برقراری ارتباط بی‌سیم با دستگاه های هوشمند از جمله تلفن همراه، سرویس‌های آنلاین و حتی اینترنت می باشد. این مزیت باعث می شود تا امکان پخش موسیقی از طریق اسپاتیفای یا سرویس‌های دیگر برای راننده به راحتی فراهم شود.

ما تنها به بخشی از مهمترین وظایف نود CCN خودرو اشاره کرده ایم. کنترل عملکرد برف پاک کن، دسته چراغ، خواندن حالت های مختلف پنل بخاری و… از جمله مهمترین وظایف نود مرکزی CCN در خودرو به شمار می روند. این نود به دلیل برخورداری از فناوری خاص خود قادر به بهبود کارایی و عملکرد بهتر خودرو می باشد.

 

علائم خرابی نود CCN خودرو

علائم خرابی نود مرکزی خودرو

علائم خرابی نود CCN در خودرو ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • در صورت خرابی نود CCN، ممکن است سیستم برقی خودرو دچار مشکل شود. عدم پاسخگویی سیستم به دستورات راننده از جمله مهمترین مواردی است که می توان از طریق آن متوجه خرابی سیستم کنترل مرکزی خودرو شد.
  • یکی دیگر از علائم خرابی سیستم کنترل مرکزی خودرو، روشن شدن نورهای هشدار در صفحه داشبورد است. این نورهای هشدار ممکن است به علت عدم اتصال یا بروز خطا در سیستم کنترل مرکزی خودرو، روشن شوند. با روشن شدن نور هشدار ترمز (ABS) و یا نور هشدار موتور (ESP) می توان متوجه بروز این مشکل در خودرو شد.
  • اگر سیستم کنترل مرکزی خودرو دچار مشکل شود با عملکرد غیراصولی سایر اجزای خودرو مواجه خواهیم بود. به عنوان مثال، سیستم‌ رانندگی خودکار ممکن است به درستی عمل نکند. همچنین عملکرد سیستم‌های ایمنی خودرو از جمله ABS و ESP با مشکل مواجه شوند.
  • خرابی نود CCN ممکن است بر عملکرد قطعات الکترونیکی خودرو تاثیر منفی داشته باشد. با ایجاد خرابی در بخش های مختلف از جمله سیستم صوتی، سیستم ناوبری، سیستم تهویه و تبرید می توان متوجه بروز مشکل در قسمت نود خودرو شد.

در صورت مشاهده هر یک از این علائم خرابی، توصیه می‌شود خودروی خود را به یک تعمیرکار متخصص یا نمایندگی معتبر در این زمینه بسپارید. از آنجا که سیستم های نود در عملکرد و بهبود کارایی خودرو نقش بسزایی را ایفا می کنند، هرگونه خرابی در این قسمت ها می تواند طول عمر استفاده از خودروها را کاهش دهد.

دوره های آموزشی پارسیان صنعت خودرو

مجموعه ما از سال 1382 سه دوره مهم حوزه ایسیو و بردهای خودرو شامل آموزش تعمیرات ایسیو، آموزش تعمیرات نودهای مالتی پلکس ( ایرانی و فرانسوی ) و ریمپ ایسیو را برگزار می کند. اطلاعات این دوره ها در لینک های زیر قرار گرفته است و با کلیک بر روی هر کدام به صفحه مورد نظر منتقل می شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up