علت روشن شدن چراغ چک خودرو چیست؟

علت روشن شدن چراغ چک خودرو چیست؟

 

برای اینکه بتوانیم به صورت تخصصی و جامع به این سوال پاسخ دهیم که علت‌ روشن شدن چراغ چک خودرو چیست؟ در ابتدا لازم می‌دانیم عنوان کنیم خودروی شما نمی‌تواند صحبت کند. در نتیجه با استفاده از نمادها، پیام‌ها و زنگ‌ها با شما ارتباط برقرار می‌نماید. روشن شدن چراغ چک خودرو یکی از نمادهایی است که در صورت مشاهده آن هرگز نباید آن را نادیده بگیرید. این نماد نارنجی رنگ و به شکل یک موتور است که در صورت تشخیص مشکل در خودرو توسط ایسیو دریافت شده و روشن می‌شود.

در صورت مشاهده روشن شدن چراغ چک خودرو اصلاً وحشت نکنید. شاید تصور کنید که باید هزینه زیادی را صرف حل این مشکل کنید، اما باید به شما بگوییم که گاهی اوقات مشکل روشن شدن چراغ چک خودرو به راحتی و در سریع‌ترین زمان ممکن میسر خواهد بود.

لازم است عنوان کنیم کد خطایی که دلیل روشن شدن چراغ چک خودرو بوده است در ایسیو خودرو ذخیره می‌گردد. شما می‌توانید با استفاده از یک دستگاه دیاگ این کد را بازیابی کنید تا متوجه مشکل دقیق خودرو گردید. در نتیجه با استفاده از این دستگاه شما می‌توانید به مرور زمان در هزینه‌ها و زمان خود صرفه‌جویی کنید.

خدمات آموزشی و تعمیرگاهی پارسیان صنعت خودرو

یکی از مباحثی که در دوره آموزش تعمیرات ایسیو خودرو به کارآموزان آموزش داده می شود، مبحث کار با دستگاه دیاگ و بررسی دلایل روشن شدن چراغ چک می باشد. همچنین اگر مشکلات خرابی خودرو مرتبط با ایسیو داشتید، ما در پارسیان صنعت خودرو خدمات تعمیرات ایسیو را نیز انجام می دهیم.

دلایل روشن شدن چراغ چک

در ادامه 9 مورد از رایج‌ترین مشکلات خودرو که می‌تواند دلیل روشن شدن چراغ چک خودرو باشد را عنوان می‌کنیم.

 

1- خرابی سنسور اکسیژن، علت روشن شدن چراغ چک

خرابی سنسور اکسیژن و روشن شدن چراغ چک

سنسور اکسیژن میزان اکسیژن سوخته نشده را در سیستم اگزوز خودرو اندازه‌گیری می‌نماید. سپس داده‌های مربوطه را به رایانه خودرو ارسال می‌کند. از این داده‌ها جهت تنظیم مخلوط هوا و سوخت وارد شده به سیلندرها استفاده می‌شود. چنانچه سنسور اکسیژن نیاز به تعویض داشته باشد، اما همچنان به کار خود ادامه دهد بیش از حد معمول سوخت استفاده می‌کند و در دراز مدت می‌تواند به قطعاتی مانند شمع یا مبدل کاتالیزوری و … آسیب برساند. همچنین این امکان وجود دارد که در صورت عملکرد نامناسب سنسور اکسیژن خودروی شما در تست آلایندگی مردود شود.

 

همچنین بخوانید : علائم خرابی سنسور اکسیژن

 

2- شل شدن درپوش بنزین

یکی از رایج‌ترین پاسخ‌ها در جواب پرسش علت روشن شدن چراغ چک خودرو چیست؟ شل بودن درب بنزین است. درپوش باک بنزین قسمت مهمی از سیستم تحویل سوخت خودرو محسوب می‌شود، زیرا از خروج دود بنزین از مخزن جلوگیری به عمل می‌آورد و کمک می‌کند تا کل سیستم به صورت اصولی و صحیح تحت فشار قرار گیرد.

روشن شدن چراغ چک خودرو بلافاصله پس از پر کردن باک بنزین می‌تواند نشان دهنده این باشد که درپوش بنزین خودروی شما شل است، یا اینکه همچنان روی بدنه ماشین شما قرار دارد و آن را در جای خود قرار ندادید. گاهی اوقات نیز ممکن است که درپوش بنزین خودروی شما احتیاج به تعویض داشته باشد. در چنین شرایطی بایستی از فروشگاه‌های معتبر قطعات خودرو درپوش فروش مناسب تهیه کنید.

 

3- خرابی مبدل کاتالیزوری، دیگر علت روشن شدن چراغ چک

خرابی کاتالیزور و روشن شدن چراغ چک

کاتالیزور در سیستم اگزوز خودرو نقش مهمی دارد و مونوکسید کربن تولید شده طی فرایند احتراق را به دی اکسید کربن تبدیل می‌کند. شما می‌توانید با انجام تعمیرات و نگهداری و سرویس‌های منظم مانند تعویض روغن مبدل کاتالیزوری خودرو خود را سالم نگه دارید. چنانچه شما از خودروی خود برای طی کردن مسافت‌های کوتاه استفاده می‌کنید، لازم است هر از چند گاهی ماشین خود را به بزرگراه ببرید. از این طریق می توانید از گرفتگی مبدل کاتالیزور اطمینان حاصل کنید. همچنین توجه داشته باشید که همیشه چشم‌ها و گوش‌های خود را برای بررسی صداهای غیر عادی یا تغییر رنگ دود اگزوز و … باز نگه دارید.

 

4- وجود مشکل در شمع یا کویل احتراق

کویل یا سیم پیچ احتراق برق مورد نیاز شمع جهت مخلوط نمودن سوخت هوا در سیلندرها را فراهم می‌کند. در نتیجه یک کویل خراب می‌تواند دلیل روشن شدن چراغ چک خودرو باشد. شمع‌های فرسوده آلوده یا خرابی سیم پیچ‌های فرسوده می‌توانند باعث بروز مشکلاتی از قبیل آتش سوزی موتور، مشکل در شتاب گیری و خاموش شدن غیر منتظره خودرو گردند.

خرابی شمع از جمله دلایل روشن شدن چراغ چک

 

5- وجود مشکل در سیم های شمع

سیم شمع، برق را از سیم پیچ به شمع انتقال می‌دهد. در نتیجه در صورت بروز مشکل در آن مخلوط سوخت و هوا در سیلندرها مشتعل نمی‌شود. از جمله علائم خرابی سیم‌های شمع که می‌تواند به شما در یافتن پاسخ سوال علت روشن شدن چراغ چک خودرو چیست؟ کمک کند عبارتند از:

  • افت محسوس عملکرد موتور
  • پیمودن مسافت کمتر
  • و …

همچنین بخوانید : علائم خرابی شمع خودرو

 

 

6- خرابی سنسور جریان هوای انبوه یا MAF

این وسیله میزان جرم هوای ورودی به موتور را کنترل می‌کند و در واقع بخشی از سیستم مدیریت موتور محسوب می‌گردد. در صورت خرابی این قسمت خودروی شما قادر به تطبیق و سازگاری با تغییرات ارتفاع نخواهد بود. شما با مشاهده هر یک از علائم زیر می‌توانید متوجه بروز مشکل در این قسمت از خودرو خود شوید:

  • تغییر ناگهانی در موقعیت پدال و گاز
  • مسافت پیموده شده کمتر
  • توقف گاز

 

7- مشکلات مربوط به دزدگیر

یک سیستم دزدگیر اگر به درستی نصب نشود بررسی آن می‌تواند پاسخگوی این سوال که علت روشن شدن چراغ چک خودرو چیست؟ باشد. نصب غیراصولی دزدگیر می‌تواند حتی از روشن شدن چراغ چک خودرو جلوگیری به عمل آورد و یا حتی باتری خودرو شما را خالی کند. اگر با هر کدام از موارد گفته شده روبرو شدید به شما توصیه می‌کنیم که حتماً دزدگیر خودرو را چک نموده و نسبت به تعمیر یا نصب مجدد آن توسط مکانیک ماهر اقدام کنید.

علت روشن شدن چراغ چک خودرو

 

8- خرابی دریچه گردش گاز خروجی

حال به بررسی دیگر علت روشن شدن چراغ چک خودرو می پردازیم. وظیفه سیستم گردش گاز اگزوز این است که میزان اکسید نیتروژنی که از موتور خارج می‌شود را کاهش می‌دهد، همچنین گازهای خروجی را به داخل محفظه‌های احتراق هدایت می‌نماید که این امر فرایند سوخت را آسان‌تر می‌کند و انتشار گازهای گلخانه‌ای را نیز کاهش می‌دهد. این امکان وجود دارد که دریچه گردش گاز خروجی مسدود شود یا به طور کامل از کار بیفتد که به دنبال آن شاهد روشن شدن چراغ چک خودرو خواهید بود.

 

9- خرابی باتری خودرو

سلامت باتری خودرو به قدری مهم است که بدون وجود آن خودرو شما روشن نمی‌شود، پس حتماً نسبت به تعویض یا شارژ آن در فواصل زمانی معین اقدام کنید.

از آن‌جایی که خودروهای امروزی بسیار پیچیده هستند، ما به شما توصیه می‌کنیم که تعویض یا شارژ باتری خودرو خود را توسط نیروهای متخصص و در مراکز معتبر انجام دهید.

دلیل روشن شدن چراغ چک خودرو و خرابی باتری

 

نتیجه گیری

با توجه به اینکه امروز انواع خودروها با مدل‌ها و برندهای مختلف روانه بازار شده‌اند، ممکن است پاسخ به این پرسش که  علت روشن شدن چراغ چک خودرو چیست؟ کمی دشوار باشد. اما شما عزیزان می‌توانید با مراجعه به تعمیرگاه‌های تخصصی در سریع‌ترین زمان ممکن از نقص خودرو خود مطلع شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up