وایر شمع

وایر شمع چیست ؟

 

وایر شمع در حقیقت وظیفه انتقال ولتاژ فشار قوی کویل یا دلکو را به سر شمع های خودرو به عهده دارند. گرچه در خودرهای انژکتوری جدید وایرها حذف شده اند ولی در خودروهایی که به کار رفته به دلیل اهمیت انتقال ولتاژ فشار قوی به سر شمع و جلوگیری از افت ولتاژ از وایرهای با کیفیت و با جنس مناسب نوع ابریشمی استفاده می کنند.

 

انواع وایر شمع

 

وایر شمع ها بطور کلی در سه مدل از اول تاکنون از خودروهای کاربراتوری تا انژکتوری مورد استفاده قرار گرفته است که عبارت است از:

  1. وایرهای سیمی
  2. وایرهای ابریشمی
  3. وایرهای ترکیبی

به شرح هر یک از وایرها می پردازیم :

وایر شمع سیمی و انواع وایر شمع

۱- وایر شمع سیمی

این نوع وایر شمع ها از جنس آلیاژ مس می باشند که با پوشش عایق روی سیم کشیده شده است و در گذشته بر روی خودروهای کاربراتوری در سیستم جرقه زنی استفاده می شد این نوع وایرها به دلیل عدم انعطاف پذیری خوب و مقاومت پایین و عدم پارازیت امروزه کاربردی ندارند.

وایر شمع ابریشمی

همچنین بخوانید : علائم خرابی شمع خودرو | روش های تست و عیب یابی شمع خودرو

۲- وایر شمع ابریشمی

این نوع وایرها که از بهترین نوع وایرها محسوب می شوند به دلیل داشتن مقاومت بالا و انعطاف پذیری خوب و خاصیت پارازیت گیری بالا بیشترین کاربرد را در خودروهای انژکتوری و کاربراتوری امروزه دارد . در داخل این نوع وایرها هیچ سیمی به کار نرفته است بلکه برای انتقال ولتاژ بالا از چندین رشته نخ که از نظر مقاوم بودن شبیه به نخ ابریشم می باشد استفاده شده است و کلیه نخهای داخل وایر آغشته شده به گرافیت می باشد که با کمترین افت ولتاژ ، ولتاژهای بالا را انتقال می دهد و قطر خارجی این نوع وایرها ۷ میلی متر می باشد .

نکته :

  • مقاومت وایرهای ابریشمی در خودروهای کاربراتوری به ازای هر یک متر برابر ۱۶ کیلو اهم می باشد .
  • در خودروهای انژکتوری متفاوت بوده ولی بطور میانگین به ازای هر یک متر برابر با ۵۶۰۰ اهم (+-۱۲۰۰ )  می باشد .

 

۳ – وایر شمع ترکیبی

این نوع وایرعا ترکیبی از وایرهای سیمی و ابریشمی می باشند که نسبت به وایرهای سیمی بهتر می باشند و در خودروهای کاربراتوری و در بعضی از خودروهای انژکتوری به کار رفته است . این نوع وایرها نسبت به وایرهای ابریشیم انعطاف کمتری دارند .

 

عیب یابی و تست وایر شمع

وایرهای شمع خودرو را از نظر ظاهری بررسی کنید که سالم باشند. به لاستیک های دو سر وایرها دقت کنید که پارگی یا ترک نداشته باشند در صورت داشتن هر گونه ترک یا پارگی باید تعویض شوند . ( در غیر اینصورت باعث برق دزدی می شود )

  • وایرها را از نظر قطع شدن یا پارگی داخل و همچنین مقاومت وایرها را با دستگاه مولتی متر ( قسمت اهم متر ) آزمایش و تست کنید . در صورتی که دستگاه مولتی متر هیچ عددی را نشان ندهد ( نشانه قطع بودن وایر از داخل ) و یا مقاومت وایرها طبق استاندارد نباشد باید تعویض گردد .

توجه ۱ :

با توجه به رابطه طول سیم با مقاومت سیم : هر چه طول وایرها بلند تر باشد مقاومت وایر نیز بیشتر می شود و بالعکس .

توجه ۲ :

هر گونه ترک داشتن و یا پارگی وایرها باعث نشتی جرقه ( برق دزدی ) شده و در صورت داشتن نشتی بنزین در خودروها باعث آتش سوزی می گردد .

آموزش تعمیرات ایسیو

دوره آموزش تعمیرات ای سی یو در 16 روز ( 10 روز تئوری – 6 روز عملی ) | آموزش کامل تعمیرات سخت افزاری و نرم افزاری ایسیو های بوش ، زیمنس ، ساژم ، والئو و … | برای دریافت مشاوره ” رایگان ” روی لینک زیر کلیک کنید و یا فرم انتهای صفحه را پر نمایید

 

ثبت نام

ثبت نام دوره های آموزشی ایسیو و الکترونیک خودرو
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up