چگونه تعویض قطعات بدنه خودرو را تشخیص دهیم ؟

چگونه تعویض قطعات بدنه خودرو را تشخیص دهیم ؟

 

همان‌طور که می‌دانید در حال حاضر خودروها با افزایش قیمت بسیار شدیدی مواجه شده‌اند. به همین دلیل بسیاری از افراد توان مالی کافی برای خرید خودروهای نو نداشته و به ناچار به خرید خودروهای کارکرده و یا دست دوم تمایل پیدا کرده‌اند. خرید خودرو با دغدغه‌هایی همراه است و خرید خودروهای کارکرده مانند دیگر انواع محصولات دست دوم، با دغدغه‌های بیشتری همراهی می‌کند و یا باید به نکات و موارد خاصی توجه داشته باشید تا از خرید خود متضرر و پشیمان نشوید.

بسیاری از خودروهای کارکرده با آسیب‌هایی از قبیل تصادف‌ها و یا ضربات شدید مواجه شده‌اند. همچنین ممکن است برخی از قطعات به کار رفته در آن‌ها عملکرد درستی از خود نشان ندهند. پس اگر می‌خواهید به خرید یک خودروی کارکرده دست بزنید باید قطعات تعویض شده بدنه خودروها را به درستی تشخیص دهید.
بررسی این موضوع که چگونه تعویض قطعات بدنه خودرو را تشخیص دهیم؟، هدف اصلی این مقاله است. بنابراین اگر شما هم در این زمینه با دغدغه‌ای مواجه شده و یا سوالی دارید با ما همراه باشید .

در ضمن با شرکت در دوره آموزش کارشناسی خودرو می توانید تمامی موارد مرتبط با کارشناسی خودرو را بیاموزید.

 

تشخیص تعویض قطعات بدنه خودرو

 

تعویض قطعات بدنه خودرو چرا صورت می‌پذیرد ؟

 

همان‌طور که پیش از این نیز اشاره شد بسیاری از خودروها در طول زمان با تصادف‌ها و ضربات شدید مواجه می‌شوند. به نحوی که امکان تعمیر و یا ترمیم قطعات به کار رفته در بدنه آن‌ها وجود ندارد. پس این قطعات باید به طور کامل تعویض شده و با قطعات جدیدی جایگزین گردند‌.
دلیل دیگر انجام این کار به نحوه طراحی فرم و شکل بدنه برخی از خودروها باز می‌گردد. به گونه‌ای که قطعات بدنه به کار رفته در این نوع از اتومبیل‌ها پس از آسیب دیدگی و یا بروز تصادف باید بلافاصله تعویض شوند. چراکه این قطعات از امکان تعمیر برخوردار نیستند.
به طور کلی و در شرایط تصادف و یا آسیب دیدگی و ضربه ممکن است برخی از قطعات بدنه خودروها از قبیل کاپوت آن‌ها و یا گلگیر نیاز به تعویض پیدا کند و یا لازم باشد درب‌های اتومبیل، سقف و یا ستون‌های آن تعویض شده و با قطعات تازه جایگزین گردند.
در بعضی از شرایط نیز به تعویض سینی، شاسی و یا حتی در مواقعی سینی کفی صندوق خودرو نیز نیاز پیدا خواهید کرد. با وجود این رویدادها این که چگونه قطعات تعویض شده بدنه خودرو را تشخیص دهیم ضرورت و اهمیت خاصی پیدا می‌کند.
چرا که قطعات تعویض شده بدنه یک خودرو در قیمت این محصولات اثرگذار بوده و از سوی دیگر این قطعات و بخش‌ها بر کیفیت خودرو، کارایی و عملکرد آن نیز تاثیرات قابل توجهی به وجود می‌آورند.
در حالت معمول یک کارشناس و یا فرد متخصص می‌تواند از طریق مطالعه و بررسی برخی از موارد و در نظر گرفتن چند پارامتر به قطعه تعویض شده در بدنه یک خودرو پی ببرد.
از جمله این موارد می‌توان به تفاوت در نوع پاشش رنگ و تفاوت رنگ در قطعات فابریک و تعویض شده اشاره کرد و یا تفاوت در ساختار موم به کار رفته در قطعات، ایرادات مونتاژی، ضربات وارد شده به اطراف قطعه تعویض شده، تفاوت ضخامت رنگ و … اشاره کرد. در ادامه به شرح مختصر برخی از این روش‌ها خواهیم پرداخت .

 

همچنین بخوانید : ابزارهای کارشناسی خودرو

 

روش‌های تشخیص قطعات تعویض شده در بدنه خودروها

 

توجه به موم به کار رفته در قطعات و بررسی آن

 

یکی از مهم‌ترین راهکارهایی که می‌توانید از طریق آن قطعات تعویض شده در بدنه یک خودرو را تشخیص دهید، بررسی مومی است که در این قطعات به چشم می‌خورد. شما با این مطالعه و بررسی به دو دسته اصلی موم برخورد خواهید کرد که عبارتند از: موم‌های فابریک و موم‌های غیر فابریک.
هر کدام از این موم‌ها دارای ویژگی‌های مخصوص به خود هستند. برای نمونه موم‌های فابریک از ضخامت‌های خاص و استانداردی برخوردار شده و میران مقاومت آن‌ها هم بسیار بالا است. یک دستی، صافی و یکنواختی از دیگر ویژگی‌های موهای فابریک بوده و شما نمی‌توانید در این بخش‌ها حالت به هم خوردگی مشاهده کنید.
موم‌های فابریک نسبت به موم‌های غیر فابریک از رنگ‌های تیره‌تری هم برخوردار شده‌اند‌. موم‌های غیر فابریک را نیز می‌توانید از طریق برخی از خصوصیات و ویژگی‌های آن‌ها مورد شناسایی قرار دهید.
به نحوی که میزان مقاومت آن‌ها از موم‌های فابریک کمتر بوده و در بیشتر موارد با ضخامت‌های استاندارد طراحی و ساخته نشده‌اند. عدم یکدستی و برخورداری از نوعی حالت پفکی از دیگر ویژگی‌های این موم‌ها به شمار می‌رود. این موم‌ها را می‌توانید با رنگ‌های روشن‌تری مشاهده نمایید.

 

توجه به لولاها و پیچ‌ها و بررسی دقیق آن ها

 

در بیشتر موارد پیچ‌ها و لولاهای قطعات تعویض شده در بدنه خودروها دچار نوعی زخم خوردگی بوده و یا نوعی رنگ شدگی در آن‌ها به چشم می‌خورد. در حالی که قطعات غیر تعویضی این ویژگی را ندارند.
در واقع در قطعات فابریک شما نمی‌توانید هیچ‌گونه آثاری از خوردگی بر روی پیچ و مهره‌ها و یا لولاها مشاهده کنید. اثری از زنگ زدگی نیز بر روی آن‌ها به چشم نمی‌خورد. از سوی دیگر پین لولاهای فابریک به شکل مارک گذاری شده دیده می‌شوند.

تشخیص تعویض بدنه و توجه به رنگ قطعات با یکدیگر

توجه به رنگ قطعات اصلی و فابریک و قطعات تعویض شده

 

شما می‌توانید با بررسی و توجه به تفاوت رنگی که میان قطعات فابریک و یا تعویض شده خودروها وجود دارد، پی به تعویض قطعات بدنه یک خودرو و یا عدم تعویض آن‌ها ببرید.
نکته‌ای که باید به آن دقت داشته باشید این است که در حالت معمول کد رنگ قطعات فابریک با کد رنگ مربوط به قطعات تعویضی دارای اختلافاتی بوده و لذا تفاوت رنگ میان این دو دسته قطعه به چشم می‌خورد.

به طور کلی یکی از مهمترین روش‌های تشخیص قطعات تعویض شده بدنه از قطعات غیر تعویضی به ویژه درب‌های اتومبیل، مقایسه طیف رنگی آن قطعه نسبت به دیگر قطعات و یا قطعات مجاور است.
این امکان وجود دارد که قطعات مجاور نیز رنگ شده باشند. در این صورت کار دشواری پیش رو خواهید داشت. با این حال اگر مشاهده کردید که رنگ‌ها با یکدیگر تناسب و سازگاری کافی ندارند، امکان تعویض شدن آن‌ها وجود دارد .

 

توجه به ضخامت رنگ قطعات

 

اگر می‌خواهید قطعات تعویض شده در بدنه یک خودرو را تشخیص دهید می‌توانید به ضخامت رنگ قطعات نیز توجه داشته باشید. تصور کنید که گلگیرهای عقب خودرو مد نظر شما تعویض شده باشند.
برای انجام این کار باید بدنه اتومبیل را از بخش کلاف که به قسمت بالای درب عقب گفته می‌شود و از بخش رکاب، برش دهند و سپس به تعویض این قطعه دست بزنند. پس از پایان فرایند تعویض این قطعه نیز باید از عملیات‌هایی از قبیل جوشکاری کمک بگیرند و یا به بتونه کاری و رنگ کاری بدنه خودرو اقدام کنند.
اعمال چنین فرایندهایی باعث می‌شود تا ضخامت رنگ در بخش‌هایی که برش خوردگی دارند متفاوت از سایر بخش‌ها باشد. چرا که در این قسمت‌ها از بتونه کاری نیز استفاده شده است.
در حالت معمول کارشناسان فنی خودروها و متخصصین برای تشخیص این موضوع یعنی بررسی ضخامت رنگ قطعات بدنه از وسایل و یا ابزارهای خاصی کمک می‌گیرند. از جمله مهمترین این ابزارها می‌توان به دستگاه مگنت اشاره کرد که به نوعی دستگاه آهنربایی گفته می‌شود.
کارشناسان و متخصصین، این دستگاه را بر روی بخش‌هایی از قبیل کلاف و یا رکاب خودرو قرار می‌دهند و یا آن را بر روی بدنه ماشین می‌کشند. با استفاده از این ابزار و اجرای این راهکار قادر به تشخیص قطعات تعویض شده با توجه به ضخامت رنگ آن‌ها خواهند بود.
یکی از مهمترین نکاتی که باید در این زمینه به آن دقت داشته باشید این است که در بیشتر موارد ضخامت رنگ قطعات تعویض شده از قطعات غیر تعویضی کمتر است .

 

توجه به آستر قطعات

 

یکی دیگر از روش‌های تشخیص قطعات تعویض شده بدنه خودروها با قطعات غیر تعویضی، بررسی سینی و شاسی آن‌ها است. در حالت معمول سینی و شاسی‌های تعویض شده از آستر فابریک بهره نبرده و از سوی دیگر زیرساخت‌های آن‌ها نیز به شکل استاندارد نیست.
همین عامل سبب می‌شود تا این قطعات حالتی پوسته پوسته پیدا کنند. در حالی که در قطعات فابریک چنین رویدادی مشاهده نمی‌شود. پس با بررسی آستر این قطعات و مقایسه آن‌ها با قطعات فابریک پی خواهید برد که قطعات مورد نظر تعویض شده و یا تعویض نشده‌اند .

 

نتیجه گیری

 

قطعات تعویض شده در بدنه خودروها در بسیاری از مواقع شباهت بسیار زیادی به قطعات تعویض نشده و یا فابریک دارند. توجه به نکات و بررسی مواردی از قبیل طیف رنگ این قطعات در بیشتر موارد برای افراد عادی و غیر متخصص و بی تجربه میسر و مقدور نخواهد بود.
این افراد ممکن است دو رنگ کاملا متفاوت را به صورتی کاملا مشابه با یکدیگر مشاهده کنند. از سوی دیگر بررسی مواردی مانند ضخامت رنگ قطعات تعویض شده، به یک ابزار کاملاً تخصصی و حرفه‌ای نیازمند است.
به همین دلیل اگر می‌خواهید بدانید چگونه تعویض قطعات بدنه خودرو را تشخیص دهیم بهتر است از کارشناسان خبره این کار کمک بگیرید که در این زمینه صاحب تخصص کافی و تجربه مورد نیاز بوده و از سوی دیگر ابزار لازم برای بررسی دقیق تمامی پارامترها را دارند.
در این صورت خیالتان بابت بررسی دقیق این موارد و دستیابی به نتیجه کامل و کارشناسی شده راحت خواهد بود. این افراد می‌توانند با روش‌هایی از قبیل تشخیص چشمی، دست کشیدن بر روی بدنه خودرو، استفاده از دستگاه مگنت، تشخیص ضخامت رنگ و … اطلاعات ارزشمندی را در اختیار شما قرار دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up