ابزارهای کارشناسی خودرو

مهمترین ابزارهای کارشناسی خودرو را بشناسید

 

دوره کارشناسی خودرو در حال حاضر یکی از پرطرفدارترین دوره‌های آموزشی است که در آن اصول و مبانی کارشناسی، چگونگی اجرای این عملیات و…. به صورت کامل و دقیق به علاقمندان آموزش داده می‌شود. یکی از مهم‌ترین این مباحث معرفی ابزارهای کارشناسی خودرو است. به این معنا که برای انجام این فرایند یعنی کارشناسی فنی، رنگ و بدنه یک خودرو به چه ابزارها و تجهیزاتی نیاز داریم و از هر کدام چه استفاده‌ای به عمل می‌آید.

در این مقاله به ارائه مطالبی در این باره خواهیم پرداخت و ابزارهای مورد نیاز برای کارشناسی دقیق خودرو را معرفی خواهیم کرد. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما همراه باشید.

 

ابزارهای کارشناسی خودرو

 

1- چراغ قوه و مهتابی

چراغ قوه و مهتابی دستی از ابزارهای کارشناسی خودرو

ساده‌ترین ابزارهای کارشناسی خودرو، چراغ قوه و مهتابی هستند و از هر دوی این ابزار در این حرفه استفاده خواهید کرد. از چراغ قوه در مواقعی استفاده می‌شود که تمایل داشته باشید بخش‌هایی از ماشین را با دقت بیشتر و با روشنایی بالاتر بررسی کنید.

بهتر است چراغ قوه‌های پلیسی را برای این کار در نظر بگیرید. اما می‌توانید از دیگر انواع این محصولات نیز استفاده کنید. چراکه نحوه کارکردشان با یکدیگر تفاوتی ندارد. برای کارشناسی خودرو به مهتابی نیز نیاز پیدا خواهید کرد تا بتوانید از انعکاس خط نور استفاده کرده و بافت رنگ بدنه و پوست پرتقالی و یا دونه رنگ را تشخیص دهید.

 

2- ذره بین و آیینه

آیینه دستی و ذره بین دستی در دوره کارشناسی خودرو

اگر می‌خواهید فرایند کارشناسی خودرو را با دقت و تمرکز بیشتری به سرانجام برسانید به ذره‌بین و آیینه نیز نیاز دارید. بیشتر کارشناسان با استفاده از ذره بین شماره‌های بسیار ریز درج شده در بخش‌های خاصی از اتومبیل از قبیل شاسی را مشاهده و بررسی می‌نمایند. چراکه بر این باورند که بررسی شماره شاسی یک اتومبیل برای تشخیص اصالت آن ضرورت و اهمیت اساسی دارد.

یکی دیگر از ابزارهای کارشناسی خودرو آیینه است. همان‌طور که می‌دانید بعضی از بخش‌ها در خودروها وجود دارند که مشاهده و بررسی آن‌ها دشوار است و از سوی دیگر باید حتماً مورد بررسی قرار بگیرند تا سلامت و اصالت خودرو را تایید کنند.

در این شرایط کارشناسان از آینه‌های مکانیکی که به طور ویژه مخصوص این کار طراحی شده‌اند کمک می‌گیرند و با استفاده از این ابزارهای کارشناسی خودرو نقاط زیرین و غیر قابل دسترس در شاسی خودرو را بررسی می‌کنند تا تشخیص دهند که آیا در این نقاط رنگ شدگی به چشم می‌خورد یا خیر.

 

3- دستگاه ضخامت سنج رنگ دیجیتال

الکومتر در کارشناسی خودرو

یکی از مهم‌ترین ابزارهایی که در دوره آموزش کارشناسی خودرو به طور حتم با موارد کاربرد و ویژگی‌های آن آشنا خواهید شد دستگاه ضخامت سنج رنگ دیجیتال است. از این ابزار برای کارشناسی رنگ و بدنه خودروها استفاده می‌کنند.

برای اینکه بتوانید این ابزار را به درستی به کار گیرید به دانش فنی و آموزش نیاز دارید. با کمک این سیستم متوجه خواهید شد که ضخامت رنگی بدنه خودرو تا چه اندازه است و آیا رنگ شدگی دارد یا خیر.

در حال حاضر از این ابزار برای اندازه‌گیری ضخامت رنگی بر روی پانل‌های بیرونی و بدنه خودروها استفاده‌های فراوانی به عمل می‌آید. این دستگاه دقت بالایی داشته و می‌تواند تا ۱۰۰۰ میکرون ضخامت رنگی را اندازه بگیرد. دستگاه ضخامت سنج دیجیتال انواع و اقسام مختلفی داشته و بیشتر آن‌ها تنها بر روی پانل‌های فلزی و آلومینیومی ماشین‌ها کار می‌کنند.

اما بعضی از این سیستم‌ها نیز قادرند ضخامت رنگ را از روی پانل‌های پلاستیکی و کربنی نیز اندازه گرفته و تشخیص دهند. قیمت این سیستم‌ها نیز با یکدیگر متفاوت است و باید آن‌ها را بر اساس سهولت استفاده، راحتی فرایند کالیبراسیون، دقت عمل، سرعت، ماندگاری شارژ باتری و…. انتخاب و خریداری کنید.

اساس کار ضخامت سنج های رنگ دیجیتال بر اساس امواج الکترومغناطیسی است و به واسطه اندازه گیری طول موج رفت و برگشتی میتواند میزان ضخامت رنگ را نمایش دهد.

در دوره آموزش کارشناسی خودرو پارسیان صنعت خودرو انواع ضخامت سنج های موجود در بازار، نحوه کالیبره کردن و نحوه استفاده در خودروهای داخلی و وارداتی را به هنرجویان آموزش می دهیم.

 

4- دستگاه دیاگ

ابزارآلات کارشناسی خودرو و دیاگ

شاید نام دستگاه دیاگ نسبت به دیگر ابزارهای کارشناسی خودرو بیشتر به گوشتان خورده باشد که در زبان فارسی به آن دستگاه عیب یاب الکترونیک گفته می‌شود. این سیستم قادر است با کامپیوتر خودرو به صورت دیجیتالی ارتباط برقرار کند و اطلاعات مهمی را از آن دریافت نماید.

با دریافت این اطلاعات کارشناس می‌تواند ایرادات فنی موجود در خودرو را تشخیص دهد. با این حال این سیستم برای تشخیص عیوب و ایرادات فنی موجود در اتومبیل به تخصص و مهارت کارشناس و تجربه او هم نیاز دارد.

برای اینکه بتوانید با استفاده از این ابزار ایرادات اتومبیل‌ها را تشخیص دهید باید در ابتدا برنامه نرم‌افزاری دستگاه دیاگ را بر روی گوشی و یا لپ تاپ خود نصب نمایید و سپس دستگاه را با کمک کابل و فیش به کامپیوتر خودرو اتصال دهید. سوئیچ خودرو را باز کنید و ارتباط میان ایسیو و دیاگ را با کمک سوکت obd برقرار سازید.

سپس اطلاعات را به صورت کد با کمک بلوتوث و یا اینترنت موبایل و لپ تاپ ارسال نمایید. این دستگاه قادر است ایرادات برقی خودرو، ایرادات مرتبط با سنسورها، باتری، فشار روغن گیربکس و…. را تشخیص دهد و به بررسی آپشن‌های خودرو، تعریف سوئیچ، تست عملگرها و…. اقدام نماید.

 

5- قلم مگنت

قلم مگنت از ابزارهای کارشناسی

با شرکت در دوره کارشناسی خودرو پارسیان صنعت خودرو با قلم مگنت، موارد کاربرد و شیوه استفاده از آن نیز آشنا خواهید شد. این ابزار با ساختاری بسیار ساده طراحی شده و می‌تواند ضخامت رنگی موجود در بدنه خودرو را اندازه بگیرد. قلم مگنت یک آهنربا دارد که بر روی فنری جای گرفته و با بدنه خودرو تماس حاصل می‌نماید.

در مواقعی که فنر کشیده می‌شود آهنربا استقامت بیشتری از خود نشان داده و خود را به بدنه خودرو می‌چسباند. مدت زمان مقاومت و استقامت آهنربا بر روی بدنه فلزی خودرو به این عامل بستگی دارد که ضخامت رنگی آن تا چه اندازه باشد.

به نحوی که با ضخامت رنگی بالاتر، آهنربا با سرعت بیشتر و در زمان کوتاه‌تری از بدنه جدا خواهد شد و بالعکس. هرچه ضخامت رنگی موجود بر روی بدنه کمتر باشد مدت زمان چسبیدن آهنربا به بدنه نیز بیشتر خواهد شد. در حال حاضر بسیاری از کارشناسان خودروها از قلم مگنت برای تشخیص برش و یا جوشکاری در ستون اتومبیل‌های چپی و یا دو تکه استفاده می‌کنند.

چراکه این ابزار دقت بسیار بالایی دارد. از قلم مگنت می‌توانید برای تشخیص ضخامت رنگی در اتومبیل‌های خارجی و داخلی استفاده کنید. در حال حاضر انواع مختلفی از این سیستم‌ها در بازار وجود دارند که در میزان مقاومت فنر با یکدیگر متفاوت هستند. دیگر ابزارهای کارشناسی خودرو عبارتند از: برس، آبپاش، پیچ گوشتی، گوشی مکانیکی و….

البته به دلیل اینکه برخی از خودروهای به خصوص بعد از سال 2015 دارای قطعات آلومینیومی نیز هستند نمیتوان فقط از قلم مگنت استفاده کرد و بهتر است از ضخامت سنج رنگ دیجیتال استفاده کرد.

 

6- عمق سنج آج لاستیک

عمق سنج آج لاستیک

از دیگر ابزارها و وسایل کارشناسی خودرو میتوان به عمق سنج آج لاستیک اشاره کرد. این دستگاه دارای یک گیج انداره گیری برای بررسی عمق آج لاستیک ها می باشد. به واسطه این دستگاه در هنگام کارشناسی میتوانیم میزان ساییدگی و عمر لاستیک را اندازه گیری کنیم و به خریدار اعلام کنیم که چه مقدار از عمر لاستیک ها باقی مانده است.

معمولا لاستیک های نوع عمقی در حدود 5-6 میلی متر دارند و هر چه این مقدار کمتر باشد نشان دهنده کم شدن عمر لاستیک ها است.

 

7- تستر روغن ترمز

تستر روغن ترمز

اساس کار تستر روغن ترمز اندازه گیری میزان رطوبت موجود در روغن ترمز می باشد چرا که روغن ترمز حلال در آب می باشد و قابلیت جذب رطوبت را دارد و در نتیجه طی مدتی کیفیت روغن ترمز کاهش می یابد. پس تستر روغن ترمز را نیز میتوان یکی دیگر از ابزارهای کارشناسی خودرو به حساب آورد.

 

8- ویدیو بروسکوپ

ویدئو بروسکوپ از ابزارهای کارشناسی خودرو

ویدئو بروسکوپ در میان ابزارآلات کارشناسی خودرو از اهمیت کمتری برخوردار است اما اگر به عنوان یک کارشناسی خودرو مجهز به این دستگاه باشید می توانید مکان هایی که از دید شما خارج است را هم کارشناسی کنید.

در واقع ویدئو بروسکوپ ها به واسطه پراب منعطفی که دارند می توانند به نقاط خارج از دید رفته و قسمت مورد نظر را نمایش دهند.

 

سخن آخر

در این مقاله مهمترین ابزارهای کارشناسی خودرو نظیر : الکومتر ( ضخامت سنج رنگ دیجیتال )، قلم مگنت، دیاگ، ذره بین و مهتابی و … را بررسی کردیم و دانستیم هر کدام چه کاربردی در حرفه کارشناسی خودرو دارند.

اگر علاقمند به یادگیری حرفه پر درآمد کارشناسی خودرو را داشتید می توانید با پر کردن فرم زیر در کلاس های کارشناسی رنگ-بدنه-فنی مجموعه ما شرکت نمایید. این کلاس های به صورت حضوری و غیر حضوری می باشد.

کارشناسی خودرو

فرم ثبت نام دوره کارشناسی فنی و بدنه خودرو

  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up