دلایل استارت خوردن و روشن نشدن ماشین

ماشین استارت میخوره روشن نمیشه، علت چیست ؟

 

احتمالا برای شما هم پیش‌آمده وقتی که استارت می‌زنید تا ماشین را روشن کنید، در عین اینکه ماشین استارت می‌خورد اما روشن نمی‌شود. گاهی علت این اتفاق یک ایراد بزرگ در سیستم خودرو است اما در برخی موارد شما می‌توانید به‌راحتی ایراد آن را رفع کنید. برای این کار باید در ابتدا خونسردی خود را حفظ کرده و طبق اطلاعات درج شده در ادامه مطلب عمل کنید. در ادامه علت استارت خوردن و روشن نشدن ماشین‌ها یا به عبارتی خودمانی تر ” ماشین استارت میخوره روشن نمیشه ” را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

 

روشن نشدن خودرو

به دلیل اینکه در سیستم خودرو، قطعات زیادی مورداستفاده قرار گرفته است، عدم کارکرد صحیح هریک از این قطعات باعث می‌شود که ماشین از کار بیفتد. وجود نقص در برخی از این قطعات باعث می‌شود که خودرو روشن نشود که دقیقا موضوع موردبحث ما است. برخی عوامل وجود دارند که در روشن نشدن ماشین تاثیر بیشتری دارند؛ در ادامه این دلایل را شرح می‌دهیم.

روشن نشدن خودرو و خرابی در استارت

1.عدم عملکرد صحیح استارت خودرو

اگر به خودروی خود استارت زدید و به‌جای صدای معمولی نوعی صدای عجیب شنیدید، احتمالا استارت شما دچار مشکل شده و به تعویض نیاز دارد. از طرفی ممکن است چرخ‌دنده‌های آن شکسته یا سیستم اتوماتیک آن ضعیف شده باشد. اگر خودروی شما استارت می‌خورد اما استارت آن به‌اندازه گذشته قدرتمند نیست یا کمی طول می‌کشد تا موتور روشن شود، ممکن است استارت خودرو یا بوش آن دچار نقص شده باشد.

خودروهای استارتی در دو مدل سوئیچ دار و دکمه‌ای تولید می‌شوند که در ادامه به بررسی مدل سوئیچی آن می‌پردازیم. در این مدل، سوئیچ در سه حالت باز، بسته و استارت قرار می‌گیرد که هرکدام نوعی دستور خاص به سیستم ارسال می‌کنند. درصورتی‌که با چرخاندن سوئیچ لامپ‌های موجود در صفحه کیلومترشمار روشن نشدند، ممکن است در بخش فیوز ماشین مشکل به وجود آمده باشد.

اگر فیوز خودرو مشکلی نداشت باید به سراغ بررسی مغزی سوئیچ بروید. اگر مغزی هم سالم بود به ترتیب سوکت، زغال استارت، آرمیچر استارت و باتری را بررسی کرده تا به‌سادگی مشکل خودروی خود را حل کنید. اگر همه بخش‌های معرفی شده سالم بودند، باید از تعمیرکار کمک بگیرید زیرا ارزیابی سلامت سایر قسمت‌های خودرو، تنها با استفاده از ابزار خاص انجام می‌شود.

 

2.عدم وجود سوخت در باک

هنگامی که ماشین شما پس از استارت خوردن، روشن نشد، باید ابتدا میزان سوخت موجود در باک را بررسی کنید. برخی خودروهای دوگانه‌سوز تنها با بنزین استارت می‌خورند؛ بنابراین باید اطمینان داشته باشید که همیشه به‌اندازه کافی بنزین در ماشین شما وجود داشته باشد.

 

3.عدم عملکرد صحیح سیستم سوخت‌رسانی

دومین عاملی که باید هنگام روشن نشدن خودرو به آن توجه کنید، وجود ایراد در سیستم سوخت‌رسانی ماشین است. برای اینکه ماشین روشن شده و حرکت کند، باید به میزان کافی هوا و سوخت به سیلندر آن برسد تا احتراق انجام‌گرفته و نیرومحرکه تولید شود. درصورتی‌که یکی از بخش‌های سیستم سوخت‌رسانی دچار نقص شود، عمل احتراق دچار مشکل شده و ماشین روشن نمی‌شود.

قطعات مختلفی در سیستم سوخت‌رسانی خودرو وجود دارند که بروز نقص در برخی قطعات مانند منیفولد ورود هوا، انژکتور، پمپ‌بنزین و فیلتر بنزین از سایر قطعات رایج‌تر است. هریک از قطعات ذکر شده باید بررسی شوند؛ اگر همه قطعات ذکر شده سالم باشند یعنی سیستم سوخت‌رسانی به‌درستی کار می‌کند.

خرابی ایسیو و دلیل استارت خوردن و روشن نشدن ماشین

4.خرابی ایسیو ماشین

یکی دیگر از عمده دلایل روشن نشدن خودرو، عیب در ایسیو یا کامپیوتر خودرو می باشد. معمولا دلایلی نظیر : آب خوردگی به برد ایسیو، بهم ریختن برنامه ایسیو، افزایش ولتاژ به ایسیو و مواردی از این دست می تواند باعث استارت خوردن و روشن نشدن خودرو باشد که بهتر است در این مواقع تعمیر ایسیو خودرو انجام دهید.

 

5.نقص در سیستم برق خودرو

یکی دیگر از عواملی که باید هنگام استارت خوردن و روشن نشدن ماشین مورد بررسی قرار دهید، سیستم برق‌رسانی آن است. در سیستم خودرو، سنسور و برق‌کشی‌های متعددی وجود دارد که وجود اختلال یا قطعی در یکی از آنها باعث به‌وجودآمدن مشکل در روشن شدن ماشین می‌شود.

 

6.وجود نقص در سنسور خودرو

یکی از دلایلی که باعث می‌شود خودرو علی‌رغم استارت خوردن روشن نشود، وجود نقص در یکی از سنسورهای خودرو است. وجود نقص در هریک از سنسورهای موجود در خودرو باعث می‌شود یک پالس اشتباه به ECU ارسال شده و در نهایت خودرو روشن نمی‌شود. برخی از سنسورهای خودرو عبارت‌اند از:

  • سنسور فشار هوا
  • سنسور دما آب
  • سنسور دور موتور
  • سنسور وضعیت میل‌لنگ

 

7.خرابی دینام خودرو

یکی دیگر از دلایل احتمالی روشن نشدن خودرو می‌تواند وجود ایراد در دینام و باتری ماشین باشد. اگر در عملکرد هریک از قسمت‌های مرتبط با دینام مانند وایر، کویل یا حتی خود دینام مشکلی وجود داشته باشد، ماشین روشن نمی‌شود.

 

8.ایراد در سوئیچ ماشین

اگر سوئیچ قطع یا خراب شده باشد، دستور مناسب را به ایموبیلایزر ارسال نکرده و ماشین روشن نمی‌شود. از طرفی اگر سوئیچ قطع‌کننده بنزین خراب باشد یا رله و سایر اتصالات مربوط به آن دچار مشکل شده باشند، باز هم ممکن است خودرو روشن نشود. ساده‌ترین روشن برای تشخیص این خطا استفاده از دیاگ است.

 

9.نقص در اتصالات فیزیکی خودرو

گاهی ممکن است برخی از اجزای فیزیکی خودرو شل شده یا خراب شده باشند. این امر باعث می‌شود خودرو استارت خورده اما روشن نشود. خرابی سوپاپ‌ها، به‌هم‌ریختن تنظیمات موتور، وجود نقص در روانکاری موتور و… ممکن است عامل روشن نشدن خودروی شما باشند. البته گاهی کیفیت پایین روغن‌موتور در فصل زمستان باعث می‌شود موتور یخ‌زده و روشن نشود.

 

10.باتری ماشین

تا کنون تنها به بررسی حالت‌هایی پرداختیم که با چرخاندن سوئیچ صفحه کیلومترشمار خاموش بود. اما گاهی شما سوئیچ را می‌چرخانید و صفحه روشن می‌شود اما بلافاصله خاموش می‌شود؛ در این حالت ممکن است ایراد از باتری باشد. در این حالت بلافاصله پس از روشن شدن، موتور و صفحه کیلومترشمار خاموش می‌شوند.

یکی از دلایلی که باتری در روشن‌کردن ماشین عملکرد خوبی از خود نشان نمی‌دهد، ضعیف شدن آن است. در این وضعیت باتری تنها توان روشن‌کردن صفحه کیلومترشمار را دارد اما قادر نیست که خودرو را روشن کند. راحت‌ترین روش که حتما شما هم با آن آشنایی دارید، استفاده از باتری به باتری است. فقط باید توجه داشته باشید که پس از روشن شدن ماشین آن را مدتی خاموش نکنید تا دینام قادر باشد باتری را دوباره شارژ کند.

 

11.خرابی شمع و وایر شمع

وجود ایراد در شمع و وایر شمع ها نیز می تواند دلیلی برای استارت خوردن و روشن نشدن ماشین باشد. اگر شمع ها دچار ایراد اساسی باشند ممکن است خودرو یا روشن نشود و یا خیلی بد روشن شود. نرسیدن برق از وایر شمع ها به شمع ها نیز می تواند علتی برای روشن نشدن خودرو باشد.

ماشین استارت میخوره روشن نمیشه و پارگی تسمه تایم

12.پاره شدن تسمه تایم

پاره شدن تسمه تایم نیز یکی دیگر از احتمالات روشن نشدن خودرو می تواند باشد که باید چک شود. در صورت پارگی تسمه تایم، موتور خودرو به چرخش در می آید ولی میل سوپاپ نمی چرخد و صدای قطعاتی نظیر سوپاپ و پیستون نیز شنیده می شود.

نکته مهم : در صورتیکه خودرو در حین حرکت خاموش شد، حتما سعی کنید خودرو را بدون روشن کردن مجدد در جایی امن متوقف کنید و تسمه تایم را چک کنید. چرا که در صورت پارگی این قطعه و استارت زدن، صدمات زیادی به موتور خودرو وارد می شود.

 

سوالات متداول در رابطه با علت روشن نشدن ماشین

اگر هریک از سوالات زیر برای شما پیش آمده می تواند یکی از 10 دلیل بالا دلیل آن باشد :

  • علت استارت خوردن و روشن نشدن ماشین پژو
  • علت استارت خوردن و روشن نشدن ماشین پراید انژکتور
  • علت استارت خوردن و روشن نشدن ماشین 405
  • ماشین استارت میخوره روشن نمیشه
  • علت استارت خوردن و روشن نشدن ماشین پیکان
  • علت استارت خوردن و روشن نشدن ماشین 206
  • علت استارت خوردن و روشن نشدن ماشین پژو پارس
  • و …

 

جمع‌بندی

عوامل زیادی وجود دارند که باعث روشن نشدن خودرو می‌شوند به همین دلیل ممکن است شما قادر نباشید همه آنها را تشخیص دهید. اما برخی دلایل که در استارت خوردن و روشن نشدن ماشین رایج‌تر هستند را در این مطلب برای شما شرح دادیم. اطلاع از مطالب ذکر شده به شما کمک می‌کنند در کوتاه‌ترین زمان ممکن مشکل خودروی خود را پیدا کرده و آن را رفع کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up